Kapříci blahopřejeme!

27.09.2016 23:00

 

   Na neděli 25.září hned jen tak nezapomene jedenáct dětí z rybářského kroužku Kapříci ČRS z.s. MO Ústí nad Labem. Na vyhodnocení třídenního pobytu chytání ryb na ÚN Nechranice byly pasovány na rybáře. Cestu k tomu neměly jednoduchou. Pravidelně navštěvují rybářský kroužek, osvojily si znalosti Rybářského řádu a dalších předpisů. Učily se poznávat jednotlivé druhy ryb a po složení zkoušek už všichni mají svou vlastní povolenku. Někteří jí v letošním roce dokonce dostaly zdarma.

   Na Nechranicích děti nejen soutěžily v chytání ryb, ale byl pro ně připraven i program, který obsahoval "Stezku odvahy". Každý dostal úkol, který plnil zcela sám a po dvacáté hodině, kdy již byla tma. Došlo i na odvetu v kopané a zápas za světla lamp skončil remízou. Překvapením pro všechny byl ohňostroj. Vše bylo zakončeno u táborového ohně při opékání vuřtů.

   A jak dopadla soutěž? V kategorii starších skončil na 3.místě Daniel Slavíček, 2.místo obsadil Adam Lehr a vítězem se stal Jiří Hrdlička. Činily se i nejmladší děti. Ceny za třetí místo získal Josef Reichmann, druhou příčku obsadil Viktor Kraus, ceny za první místo převzala Nikola Příbová.

   Jiří Hrdlička, Petr Jaroš, Adam Lehr, Daniel Slavíček, František Škrleta, Tomáš Urban a Nikola Příbová převzali na základě rozhodnutí Odboru mládeže Rady ČRS "Certifikát" k rybářskému odznaku odbornosti - stupeň BRONZOVÝ. Odznak je udělován v rámci programu vzdělávání a volnočasové aktivity dětí a mládeže.

   Poděkování za hodnotné ceny, dárky a sladkosti si zaslouží pánové Miroslav Bouška, Jan Příb a paní Pavla Riegrová, která pečovala o všechny děti jako o vlastní. Zázemí pobytu bylo úžasné i díky podpoře města Chlumec, které přispělo finanční částkou na pobyt účastníků. Samozřejmostí bylo i občerstvení, o které se postaral tradičně Jiří Hrdlička st. V závěru nutno podotknout, že nedošlo k žádnému zranění dětí, o to šťastnější byl návrat.

 

                            Dědek Milan Louda